VISJON

På Nordre Holt gård vil jeg håpe og tro, at DU kan få oppleve:


LIVSGLEDE, MESTRING, TRYGGHET OG RO ;)

Hva skjer her nå?

23. apr, 2020

Permakultur

Nå holder vi på å lage hage etter permakultur-prinsipper. Det er økologisk og i fellesskap med andre. Jeg har to venninner som er aktivt med i dette prosjektet. Vi tre og enda ei venninne holder på å ordne Øppstua med tanke på kursvirksomhet og overnatting etter hvert.
Drømmen er at dette skal være et sted der folk kan komme og oppleve mestring, livsglede, trygghet og ro.
Fellesskap, læring, samarbeid og sammenhenger.

Et sted der vi kan gi og få kjærlighet - vennskap, samarbeid osv

Hvordan kom jeg hit?

I 1996  kom jeg flyttende hit – etter å ha giftet meg med en odelsgutt. Jeg kom fra Nøtterøy – og før det Bærum. Hadde INGEN erfaring med å bo på landet, men MANGE romantiske drømmer 🙂

I 1997 ble eldstemann født. Han er en real arbeidskar med sans for det teoretiske. Det er inderlig godt å ha ham til å hjelpe meg. I 2002 kom nest yngste, ei jente. Hun har en real og rolig jente med et spesielt godt dyretekke. I 2004 kom nesteldste, hun er født i 2000 og kom hit med liv og latter. Ei nydelig jente, som er dyktig til å hjelpe til i huset. I 2005 kom minstemann. Han er en sterk og aktiv gutt, som gjerne vil være med storebroren sin i både det ene og det andre. Data er allikevel hans mest ettertraktede aktivitet. Jeg jobbet som lærer her i Hvarnes i ca 10 år. Så jobbet jeg hjemme på gården - som mamma og byggmestersekretær. 

I 2008 flyttet mannen ut av huset, og etter hvert har jeg tatt over gården.Uteområdene er fortsatt under bearbeiding, for da jeg kom hit, var det bare jorder rundt Nistua (det nederste av to bolighus). De siste 10 årene har det vært gjort mye, men det er fortsatt mye arbeid igjen, før det blir slik jeg ønsker meg det. Jeg vil gjerne ha mer «rom» i hagen. Nå er det litt for åpent. Jeg er veldig glad i STORE stauder, og er TAKKNEMLIG for at jeg (foreløpig, i hvert fall) ikke har Iberia-snegler her… - ikke ta med deg noen, heller, er du snill... :) Jeg har kjøpt inn noen store busker, som skal blomstre, forhåpentligvis og så har jeg plantet noen gran-hekker. Det tar litt tid å få en granhekk til å vokse, men – jeg vil IKKE ha tuja-hekk, så da får det heller ta litt lenger tid.


Mvh Camilla Fauske